Nu till helgen, 5e – 7e december, är dags för ett litet landslagsuppehåll. Sverige möter Finland och Bandypulslandslaget upp i Hälsingland. Det som är mest intressant i Jonas Claessons laguttagning är att han ger Johan Östblom, 32, chansen. Det här är första gången som Östblom får chansen att representera Sverige i seniorsammanhang. Jonas Claesson kommenterade uttagningen med att berömma Östbloms fjolårssäsong. Enligt mig var han en av de bidragande orsakerna till Sandvikens framgångar förra säsongen. Han var bra i hela ligaspelet och lysande i slutspelet, säger Claesson. Östblom håller numer till i Ryssland där han representerar Neftyanik. Neftyanik har med tre spelare i truppen. Utöver Östblom så får även Joel Othén (mv) och Anders Spinnars chansen.

Här är landslagens spelschema:

2014-12-05: Sverige mot Finland, 20:00

2014-12-06: Sverige mot Bandypulslandslaget, 14:00

2014-12-07: Bandypulslandslaget mot Finland, 13:00

Bandypulslandslaget är att slags är reinkarnation av Pressens lag. Ni som följde bandyn under första halvan av nittiotalet kommer säkert ihåg det påhittet. Det är noterbart att Bandypulslandslaget gjorde sin uttagning efter Jonas Claesson. Laget rattas av Patrik ”Palle” Rönnkvist. Rönnkvist säger själv att han är nöjd med sitt lagbygge som innehåller en hel del nya namn. Bland annat så får en västeråstrio utan tidigare landslagsmeriter chansen. Oscar Gröhn, Mikael Olsson och Jonas Nilsson får alla chansen. Markus Ståhl från Bollnäs får rollen som folkets spelare. Ståhl vann en omröstning på bandypuls.se som gav honom en plats i laget.

– Jag tror vi är obesegrade när säsongen är slut, säger Rönnkvist. Personligen har jag svårt att se hur de ska kunna slå något av de riktiga landslag som de möter upp i Hälsingland.

Matcherna sänds gratis via bandypuls.se som dessutom kommer att erbjuda liverapportering från en av bandypulslandslagets lagledare, Christoffer Million. Million kommer kunna erbjuda en unik inblick i turneringen.

bandylandslaget