Jag vet inte vad ni tycker om sportsbetting generellt, men jag gillar det. Jag spelar på all möjlig sport men håller mig helst till det som jag kan. Jag kan en del vintersport generellt men har helt klart bäst koll på bandy. Så därför lägger jag en hel del bandyspel. Har du inte koll själv kan du alltid söka dig till sajter som hjälper dig att tippa bandymatcher på spelbolag som ställer ut odds. Det finns massor av exempel på sådana sajter så det är bara att googla.

Att tänka på när du ska spela

Jag tänkte ge några generella tips för dig som inte har ägnat dig åt sportsbetting förut men skulle vilja testa. För att lyckas bli framgångsrik måste du vara disciplinerad på flera olika sätt.

Håll din bankrulle
Du måste först komma underfund med hur mycket pengar du vill betta med. Om det är 100 kronor eller 10 000 kronor spelar ingen roll. Sätt den summa som du är komfortabel att betta med och se dessa pengar som bettingpengar och ingenting annat!

Det räcker inte bara med att avsätta en bestämt summa som din bankrulle. Du måste också vårda din bankrulle och förstå hur mycket du kan satsa per match. Om du har en bankrulle på 1000 kronor och tror att du har ett bra spel så tippar du inte för alla 1000 kronor. Hur säkert spel vi än pratar om kan det inte vara rimligt att gå all in. Börja att spela med 2 % av din bankrulle per spel.

Spela bara där du har en edge
Det här är viktigt. Spela inte som en gambler. En gambler spelar på lite vad som faller henne in. En seriös tippare spelar bara på spel där hon tror att hon vinner. Detta är lättare sagt än gjort. Det är mycket psykologi i det här.

Jobba aldrig för att vinna tillbaka förluster
Om du har en dålig period och förlorat en massa spel gäller det att hålla huvudet kallt och inte gå lös för att vinna tillbaka. Håll dig rationell och spela som vanligt så ska du se att det ordnar upp sig tids nog.

Sluta om du inte har ett bra flow
Om ingenting går din väg så sluta. Detta är inte helt enkelt att göra, men det är nödvändigt att ha en bra känsla för när det är nog. Har allting gått emot dig så sluta spela för dagen eller för veckan och vänta tills vinden vänder.